Καλέστε μας:

210 2639122

ΜΕΝΟΥ

Τι είναι το Android TV Box και πώς λειτουργεί;

Το Android TV Box είναι ένα μικρό, χαμηλού κόστους κέντρο πολυμέσων που συνδέεται με μια τηλεόραση και παίζει ταινίες, τηλεοπτικές εκπομπές και εφαρμογές όπως παιχνίδια.

Τα Android TV Box είναι δημοφιλή στοιχεία αυτές τις μέρες και επιτρέπουν ένα ευρύ φάσμα χρήσεων, από την περιήγηση στον ιστό έως τη ροή βίντεο απευθείας στην τηλεόρασή σας.

Τα Android TV boxes εισήχθησαν πριν από μερικά χρόνια και τώρα, το 2021, υπάρχουν πολλές επιλογές.

Χρησιμοποιείται κυρίως για ροή περιεχομένου βίντεο

Αυτά τα μικρά κουτιά μπορούν να μετατρέψουν σχεδόν κάθε τηλεόραση σε έξυπνη τηλεόραση με μεγάλη ποικιλία δυνατοτήτων. Οι περισσότεροι άνθρωποι τα χρησιμοποιούν για ροή ταινιών ή τηλεοπτικών εκπομπών από τους αγαπημένους τους ιστότοπους ροής, όπως το Netflix, το Disney Plus, το Fubo TV ή το Hulu.

Τα βίντεο μπορούν επίσης να αποθηκευτούν τοπικά, όπως μια εκτεταμένη βιβλιοθήκη βίντεο και να αναπαραχθούν κατά παραγγελία.

Πώς λειτουργεί?

Ένα κουτί συνδέεται με μια τηλεόραση και ρυθμίζεται στο Διαδίκτυο μέσω ενσύρματης σύνδεσης Ethernet ή WiFi.

Android Box Setup

Αφού συνδεθεί ένα κουτί σε μια τηλεόραση και το Διαδίκτυο, μπορούν να εγκατασταθούν εφαρμογές.

Για παράδειγμα, μπορεί να εγκατασταθεί μια εφαρμογή YouTube για ροή βίντεο YouTube.

Το Android είναι ένα λειτουργικό σύστημα, όπως τα Windows ή το iOS, που δημιουργήθηκε από την Google κυρίως για κινητά τηλέφωνα. Λειτουργεί με επεξεργαστές που βασίζονται σε ARM και το καθιστά φορητό σε οποιαδήποτε συσκευή που εκτελεί το ίδιο υλικό.

Δεδομένου ότι το λειτουργικό σύστημα Android είναι ανοιχτού κώδικα και δωρεάν, είναι πολύ φθηνότερο να κατασκευάζετε υλικό με βάση αυτό και να πωλείται.

Το λειτουργικό σύστημα Android μειώνει το κόστος καθιστώντας τα κιβώτια Android TV καλά κέντρα πολυμέσων χαμηλού κόστους.

Ενώ το Android χρησιμοποιείται κυρίως σε smartphone, μπορεί επίσης να εγκατασταθεί σε μικρά κουτιά που τρέχουν το ίδιο υλικό, αλλά παρέχουν καλύτερες επιλογές εισόδου και εξόδου.

Τα κιβώτια Android TV μπορούν να εξάγουν βίντεο HDMI ή συστατικού βίντεο

Για παράδειγμα, τα κιβώτια Android TV μπορούν να εξάγουν HDMI σε μια τηλεόραση δίνοντάς της δυνατότητα προβολής HD. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν τηλεχειριστήριο, πληκτρολόγιο ή ποντίκι για είσοδο.

Τα κιβώτια Android TV είναι εδώ για να μείνουν και ταιριάζουν σε οποιοδήποτε κέντρο ψυχαγωγίας στο σπίτι.

Οι χρήστες smartphone Android δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα να μετακινηθούν γρήγορα στη διεπαφή και να βρουν αυτό που θέλουν. Όπως σε κάθε υπολογιστή, αυτοί που είναι νέοι μπορεί να έχουν μια μικρή καμπύλη εκμάθησης ως προς το πώς λειτουργούν τα πράγματα.

Οι περισσότερες μονάδες είναι διαφορετικές και θα έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά και υλικό. Οι περισσότεροι δεν διαθέτουν πολύ εσωτερικό χώρο στον σκληρό δίσκο και χρησιμοποιούν κάρτες micro-SD ή μονάδες flash για να δώσουν περισσότερο χώρο αποθήκευσης.

Ορισμένες μονάδες υψηλής τεχνολογίας δίνουν μεγάλους εσωτερικούς σκληρούς δίσκους που φυσικά θα κοστίσουν περισσότερο.

Οι χαμηλής ποιότητας μονάδες είναι δημοφιλείς αφού είναι φθηνές και ένα ωραίο μέρος για πολλούς να νιώσουν άνετα ξεκινώντας. Ενώ πολλές φθηνές μονάδες λειτουργούν καλά, λάβετε υπόψη ότι συχνά απαιτούν κάποια ικανότητα για τη ρύθμιση και τη λειτουργία.

Εάν έχετε κάποια γνώση των συστημάτων που βασίζονται σε Android, η χρήση ενός low-end κουτιού πιθανότατα θα είναι εντάξει. Εάν δεν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ πριν, μια συσκευή με τεχνική υποστήριξη μπορεί να είναι η καλύτερη που τα κουτιά χαμηλού κόστους δεν προσφέρουν συνήθως.

Το να διαβάζετε κριτικές και να παρακολουθείτε βίντεο YouTube για τις διάφορες διαθέσιμες μονάδες είναι καλύτερο να δείτε ποια ταιριάζει στις δεξιότητές σας και στο σπίτι σας.

Επίσης, λάβετε υπόψη πόσο καλό είναι το WiFi που διαθέτει το κουτί. Η ροή βίντεο μέσω WiFi μπορεί να είναι δύσκολη μερικές φορές ακόμη και με καλό εξοπλισμό. Η λειτουργία ενός ενσύρματου καλωδίου Ethernet είναι πάντα η καλύτερη, αλλά μερικές φορές δεν είναι εφικτή. Εάν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε WiFi, διαβάστε οπωσδήποτε πόσο καλά μεταδίδει περιεχόμενο βίντεο μέσω ασύρματης ρύθμισης.